Cápa és tengerészgyalogos

Fajkalauz

Hamis öböl és környéke

fej-határ

Akár többet szeretne megtudni a cápa ketrecben való búvárkodásról, akár egy bizonyos cápa- vagy tengeri fajról szeretne forrásokat keresni, az Apex Shark Expeditions számos információt kínál a Dél -Afrikában található cápákról és tengeri élőlényekről. Azoknak a természetrajongóknak, akik szeretnék bővíteni tudásukat, diákoknak, akik információt keresnek a feladatokhoz, vagy azoknak, akik egyszerűen érdeklődnek a cápák és a sok más faj iránt, amelyek megosztják víz alatti világukat, információs útmutatóink mindent megadnak, amit valaha tudni szeretne a cápákról, delfinekről , bálnák, nyílt tengeri madarak, vadhalak és még sok más.

cápák

Nagy fehér cápa

Carcharodon Carcharias Februártól szeptemberig a nagy fehér cápák a False-öbölben található Seal Island környékén gyülekeznek. A Fókasziget Afrika legnagyobb szigeten fekvő fókakolóniája, és 60,000 6 foki szőrfókának ad otthont. Ez a nagy fehér cápa téli vadászterülete, és a fókakolóniából származó 6 hónapos kölykök teszik ki téli étrendjük nagy részét. 800 hónapos korukban a fiatal fókákat leszoktatják anyjukról, és amikor az első néhány alkalommal önállóan táplálkoznak, a legsebezhetőbbek a nagy fehér cápákkal szemben, amelyek kifejezetten ilyen méretű fókákat céloznak meg. Egy szezonban akár XNUMX ragadozó eseményt is megfigyelhetünk, így ez a legintenzívebb fehércápa vadászterület a Földön. A nagyszámú nagy fehér cápa jelenléte lehetővé teszi a cápák kiváló megfigyelését a hajó körül és a ketrecben merüléskor. Amint a tavaszi és nyári délkeleti szél meleg vizeket kezd fújni, behatolnak a False-öbölbe, és egy egész ökorendszert hoznak magukkal. Az erős szél és a felkavart vizek algavirágzást serkentenek, amely támogatja a különféle csalihalakat az öbölben. A csalihal pedig vonzza a vándorló halfajokat, mint például a Kabbeljou, a Yellow tail, az Elf és a Steenbras, amelyek viszont vonzzák a nagyobb ragadozókat. Nem ritka, hogy nagy számban találunk bronzbálnavadászcápákat közvetlenül a szörfözési vonal mögött, valamint alkalmanként a rongyos cápát és a közönséges cséplőcápát. Bár a sima kopócápák populációja a túlhalászat miatt fogy, ez a faj a False Bay part menti területén is jelen van. Mindezek a fajok alkotják a nagy fehér cápa nyári étrendjét, és nagyrészt a Fóka-szigetről a False-öböl partvonala mentén fekvő part menti területekre való mozgás eredménye a nyári hónapokban.

A makói cápa

Isurus oxyrinchus A Mako a tökéletes cápa. Felül királykék, alatta ezüstfehér a legszebb arányú, leggyorsabb, legfeltűnőbb galléros és az egyik leggonoszabb külsejű állat a földön. A többi makrélacápához, a nagy fehér cápához és a porbeagle-hez hasonlóan a makónak homocerkális (egyenlő karéjú) farka és vízszintesen lapított gerince van a faroktövénél. Mindegyik kecsesen áramvonalas, kúpos orrú, sötét szemekkel, kis második hátúszókkal és a fent említett farokformával. A sötét szemek olyan merész megjelenést kölcsönöznek nekik, mint a kiválóan megtervezett ragadozók egy másik csoportja, a sólymok. Makó csalihalakkal táplálkozik, de ahogy nőnek, képesek nagy tonhalra, kardhalra, sőt delfinekre és fókákra is vadászni. Bár képesek megnőni 4.0 méternél (13 láb) is, a makóiak, akikkel találkozunk, általában átlagosan körülbelül 1.5 méteres fiatalok, valószínűleg a Cape Canyons part menti területét használják óvodaként. Ritka esetekben 5-7 láb magas cápák is láthatók. Sajnos, mint mindenütt, ahol ezek a látványos cápák előfordulnak, erősen halásznak a húsukért, és Dél-Afrika ma már vitathatatlanul a legjobb hely a világon, ahol a főszezonban kiváló esélye van látni ezeket a gyönyörű lényeket.

Sevengill cápa

Notorynchus cepedianus A Sevengill cápák a tenger ősi temetkezési vállalkozói. A legalább 10 lábra megnövő hatalmas cápák aránytalanul nagy, erősen fogazott hatkombás vágófogakkal teli fejükkel a mélység dinoszauruszai. Kevés olyan hely van a Földön, ahol sekély vízben és ésszerű látási viszonyok mellett fordulnak elő. A Fókasziget az egyik ilyen helyszín, és ez az egyik legnagyobb cápafaj, amelyet augusztustól júniusig láthatunk ezen a híres szigeten, amelyről annyi dokumentumfilm készült. Nagyon interaktívak a ketrec körül, így a vendégek kiváló megtekintési lehetőséget és hosszabb ketrecidőt élveznek.

Kék cápa

prionace glaucous A kanyargós mozgású, mindig kíváncsi kékcápa mindenkit elragad majd, aki az arcán szeretne találkozni egy cápával. Ahogy a neve is sugallja, ezek a cápák gyönyörű kék ​​árnyalatúak, hosszú mellúszóikkal, hogy átsikljanak az óceánokon, miközben élelmet keresnek. A kékcápák napi függőleges fel-le úszási mintákat hajtanak végre, szemben a vízszintes cikcakkkal, miközben táplálékot keresnek a vízoszlopban, és minden illatot megtapasztalnak, amit a tervezett étkezésük hagy maga után. A 4.0 méteresre (13 láb) is növekvő kék cápa valóban a nyílt óceán nomádja. Mivel a nyílt óceánban ritka lehet a táplálék, a kék cápáknak van egy érdekes adaptációja, mivel papillózus (ujjszerű) kopoltyú-gereblyézőik vannak, így a nagyon kis élelmiszerek, mint a krill, a kis tintahalak és az iskolai halak megakadályozzák, hogy kiszabaduljanak a kopoltyúrésekből. . A Cape Point mellett általunk megjelölt cápákat visszafogták a Portugália melletti Azori-szigeteken. A kék cápa az egyik legtermékenyebb (sok fiókát hoz világra) a nagy cápák közül, amelynek anyja egyszer 135 40 cm-es cápát szül. A kékcápák elviselik a hidegebb vizet, mint a makói cápák, és gyakran jó számban megtalálhatók a hűvösebb, zöldebb, tápanyagban gazdag vízben, amely közvetlenül a melegebb áramvonalak belsejében található. A legtöbb kék cápa, amelyet látunk, 1.2-1.6 méteres (4-7 láb) közötti, bár az év bizonyos szakaszaiban 6-9 láb magasak is előfordulnak. Sajnálatos módon a kék cápát erősen halászják az uszonyaiért, és állítólag több mint 40 millióan pusztulnak el évente. Ezeknek a cápáknak a többségét élve uszonyosítják (mivel húsuk gyorsan megromlik, és csekély kereskedelmi értéke van), a még élő tetemeket pedig visszadobják a vízbe. Szomorú módja annak, hogy meghaljon egy állat, amely annyira kíváncsi és elfogadja, hogy behatolunk a világába, amikor merülünk velük.

Delfinek, bálnák és vadhalak

fej-határ

Míg a cápák játsszák a legnagyobb szerepet az Apex -ben, Dél -Afrikában gazdag tengerpartjainkon számos más tengeri faj él. Itt mindent felfedezhet, amit tudni szeretne egy sor tengeri állatról, beleértve a delfint, a bálnákat és a vadhalakat.

Közönséges delfin

Delphinus capensis és Delphinus delphis Ezek a gyönyörű mintázatú delfinek különösen gyakoriak áprilisban a False-öbölben, de az összes expedíciónk körülbelül 20%-án egész évben láthatók. Ez a delfinfaj körülbelül 2.5 méteresre nő, közel 40 évig él, és aktívan száguld fel a csónakokhoz, és megpróbálja meglovagolni az orrhullámot. A közönséges delfin több mint 1000 állatból álló megarajokban fordulhat elő, de a 20-200 állatból álló csapatok gyakoribbak. Keresse ennek a delfinnek az oldalán a 8 mintából álló sárgás figurát, mint kulcsfontosságú azonosítási jellemzőt. A közönséges delfinek világszerte elterjedtek a trópusi és meleg, mérsékelt övi vizeken, felszíni hőmérsékletük 10-28 Celsius fok. Csoportosak, a csoportok mérete meghaladhatja az 1000 állatot. Lehetséges, hogy a nagyobb csoportok hatékonyabbak a mélyvízi vadászatban. A szardíniarajok nyomán télen előfordulhat, hogy ez a faj részben északabbra vándorol. A csoportok különböző formációkat mutathatnak be, némelyik fix szerkezetű. Mások ideiglenes összesítést jelenthetnek egy probléma azonnali megoldására, mint például a hatékonyabb vadászat vagy a veszély elkerülése. A hímek nagyobbak és elérhetik a 2.6 métert, a nőstények pedig a 2.3 métert. A múltban több mint 120 000 közönséges delfint gyűjtöttek be a Fekete-tengeren. Tomlin (1967) kb. 300 000 személy. A dél-amerikai vizekben a közönséges delfineket gyakran a fokföldi szúnyogállományokkal társítják. A sárkány, vörösszemű hering és a közönséges tintahal alkotta az étrend nagy részét. A borjú 800 mm hosszúra születik 11 hónapos vemhesség után. Ellési csúcsok nyáron. A laktáció akár másfél évig is eltarthat. A nőstények 2-6 éves korukban körülbelül 7 méteresek ivarérettek. Az ellési intervallum 3 év. Feltételezik, hogy a hímek között a nőstényekért folytatott versengés miatt bizonyos harcok zajlanak. A felső állkapocsban 51 pár fog található, az alsó állkapocsban pedig hasonló mennyiségben. A fogak kúposak és 3 mm átmérőjűek. Az észak-csendes-óceáni közönséges delfinekkel végzett vizsgálat során feljegyezték, hogy 120 óra alatt 24 km-t tettek meg egy irányba. Egy merülés átlagos mélysége 73 méter volt. A legmélyebb merülés 258 méter volt. A 18 méteren túli mély merülésekre csak naplemente után került sor, amikor az akusztikus mélyszórt réteg (a környezeti fényviszonyoktól függően függőlegesen vándorló organizmusok koncentrációja) a felszín felé emelkedett. A bálna remora (Remora australis) kötődhet a közönséges delfinhez.

Fényes delfin

Lagenorhynchus obscurus

Ezeket a delfineket csak néhányszor láthatjuk évente. Hossza 1.5–1.8 méter, és többnyire fekete -fehér. Sokkal kisebbek, mint a közönséges delfinek, és jellemzően 10-50 állatból álló iskolákban fordulnak elő, bár két alkalommal láttunk több mint 500 állatból álló iskolákat. A maximális életkor körülbelül 35 év. Ennek a fajnak a megfigyelését gyakran különlegessé teszik játékos akrobatikus bohóckodásaik.

Fokvárosi cápa ketrecben búvárkodás Dusky delfinekkel az út mentén

Palackorrú delfin

A Tursiops csonka és a Tursiops aduncus

Két fajta palackorrú delfint láttunk a False Bay -ben. Ezek a 2,5 méteres szürke delfinek többnyire Muizenberg és Strandfontein strandjai közelében találhatók, és általában hosszú ideig merülnek, és gyakran szűk csoportokban úsznak. Nagyon ritka esetekben ezek a delfinek közvetlenül a Seal -sziget mellett úsznak. Ezt a delfinfajt több alkalommal találták a nagy fehér cápák gyomrában. Érdekes módon a hím Indo Pacific csendes -óceáni delfin nagyobb zsákmányt eszik, mint a nőstény.

Palackos delfinek

Púpos delfin

Sousa chinensis

Púpos delfint csak néhányszor láttunk a False Bay -ben, és volt szerencsénk kétszer is látni őket. 2.5-2.8 méter közöttiek, szabálytalan púp alakú hátúszó jellemzi őket, és mindkét alkalommal, amikor láttuk ezeket az állatokat, a part közelében is láthattuk őket. Sajnos a part menti dél -afrikai lakosságban nagy mennyiségű szennyező anyagot találtak szövetükben.

Púpos delfin

Brydes Bálna

Balaenoptera edeni Bár ritkán látják máshol, ezek a 15 méter hosszú bálnák félig False Bayben élnek. Gyakran láthatók olyan területeken, ahol csalihalrajok, például szardínia és szardellafélék fordulnak elő, és alkalmanként kortyolás közben is megfigyelhetők. Egy kis, ívelt hátúszó azonosítja őket az út kétharmadában a bálna háta mentén. Ritkán előfordulhat, hogy ez a faj csalihalrajokba táplálkozik. Megkülönböztethetők a többi kis uszonyú bálnától a fej tetején lévő három barázda (rostralis gerincek) jelenléte, valamint nagyobb méretük, mint a ritkábban látható törpe bálna. Sajnos a Csendes-óceán északi részén a japán bálnavadászok most ezeket a félénk bálnákat veszik célba. A bálna nevét valójában Johan Bryde-ról, egy norvég bálnavadászról kapta, aki bálnavadászati ​​műveletet kezdeményezett Dél-Afrikában.

Antarktiszi bálna és törpe bálna

Balenoptera bonaerensis és Balenoptera acutorostrata

Ezeket a bálnákat sokkal ritkábban látják, mint a nagyobb, de hasonló kinézetű Brydes bálnát. Ezek a fajok nagyobb valószínűséggel vizsgálnak egy hajót, mint a Brydes bálna, és számos hihetetlen kölcsönhatásunk volt.

Az Antarktiszi Minke körülbelül 11 méter, míg a törpe Minke bálna 8 méter körüli. Mindkét fajnak általában nincs látható ütése, és mindkettőnek csak egy gerinc van a fején.

Bálnales

Déli jobb bálnák

Eubalena australis

Tél végén és kora tavasszal ez a leggyakrabban látott bálna a False Bay -ben. Az elnevezés a szigonykorongok könnyűsége, valamint az a tény miatt, hogy kényelmesen lebegtek, amikor meghaltak, „a megfelelő” célpontjai voltak a bálnavadászoknak. A Boulders beach (ahol ma a pingvinek vannak) bálnavadász állomás volt a 20. század elejéig, és még ma is láthatók a szigonyos bálnák régi rögzítőgyűrűi.

A Boulders szintén nem meglepő módon volt Dél -Afrika első halálos cápatámadásának színhelye 1902 -ben, amikor egy hadifoglyot megölt egy fehér cápa, amely kétségkívül vonzotta a döglött bálnák rendszeres ellátását a környéken. Szerencsére ma a bálnák védettek, és az egyik jó hírvédelmi történet. Ezek a bálnák 7% -os éves ütemben lábadoznak a nagyon alacsony számokból, és augusztus és november között, illetve alkalmanként már májusban is láthatók a False Bay -ben.

Az öblöt szentélyként használják, ahol párosodnak és borjak. Úgy gondolják, hogy ez a faj akár 70 éves korig is élhet. Háti nyilaik nincsenek, akár 18 méter hosszúak is, a fejükön nagy bőrkeményedések (száraz bőrfoltok) találhatók. Hosszú távon a dupla kifolyású ütés is jelzi a fajt. Augusztus végén, szeptemberben és októberben ügyeljen arra, hogy bálnákat ne törjön, miközben a szigetre utazunk, és még a kikötőben is keresse a játékos bálnákat. Egy apróság ezekről a bálnákról az, hogy az élő fajok közül a legnagyobb herék vannak!

Púpos bálnák

Megaptera novaeangliae 

A púpos bálna vállalja a leghosszabb vándorlást bármely emlős közül a földön, néhány bálna közel 16 000 km -t tesz meg egy oda -vissza út során. A tudományos név szó szerint „Anglia nagy szárnyát” jelenti, és leírja hosszú békáit, amelyek a bálnák közül a leghosszabbak.

A púpos bálnák jól ismertek a buborékháló -halról is, ahol buborékfüggönyt használnak a csapdába, amelyet aztán több bálna etet.

Ezeket a bálnákat évente körülbelül 5-10 alkalommal látjuk, jellemzően a Seal -sziget keleti részén, valamint kissé a parton, ahol dolgozunk. Rendszeresen látunk púpos bálnákat tavaszi és kora nyári hónapjainkban a Cape Point mellett.

Ezeket a 2 méteres bálnákat általában 17 vagy több fős családi csoportokban szokták látni, és a tenger balerináinak nevezik őket, mivel hosszú bimbójuk csavarodva fordul meg.

A megkülönböztető jellegzetesség a szélesebb körben elterjedt jobb- és Brydes -bálnáktól a jellemzően fehér farokkiütésük, amely merüléskor látható.

A tengeri madarak

fej-határ

Afrikai pingvin

Spheniscus demersus   

Ez az egyetlen pingvinfaj, amely szaporodik, és rendszeresen látható bárhol Afrikában.

Az ívkő és a római sziklaterület közelében (a Roman Rock volt Dél -Afrika első automatizált világítóháza) rendszeresen látnak vadászpartikat 5–50 pingvinnel. Ezek a madarak többnyire a Boulders Beach Penguin Colonyból származnak, amely jelenleg körülbelül 3000 madarat tart.

A Fóka-szigeten van egy kis tenyészállomány is, amely a legkönnyebben látható a sziget keleti oldalán. Ezek a pingvinek 50 kilométert vagy annál többet is meg tudnak utazni táplálkozni, és időnként megölik őket, de ritkán fogyasztják a nagy fehér cápák.

Gannets-fok

Sula capensis   

Fiatal korban ezek a madarak többnyire szürkésfekete színűek, de 3-4 éves korukra ragyogó fehér felnőtté válnak. Ezek a nagy fehér madarak sárgás szárnyakkal és látványosan kék karikájú szemekkel mindig különlegesek, hogy meg tudják -e közelíteni. Az afrikai nyelven „malgans” (őrült liba) néven gyakran látják, hogy a kamikaze stílusban merülnek a csodálatos magasságokból a tengerbe, hogy halászjanak.

145 km/h sebességgel lépnek be a vízbe, és akár 30 másodperc múlva újra felszínre kerülve elérik a 20 m mélységet. Szinte elülső szemmel jobban látnak előre, mint a legtöbb más közel látószögű madár.

Részben ennek a csodálatos binokuláris látásnak köszönhetően a legtöbben végül vakon halnak meg, éhen. A nagy sebességű ütközés ismételt élettartama a vízzel végül elveszíti a látásukat, legalábbis addig a pontig, amikor már nem tudnak vadászni ilyen módon.

Madárlátás

Sokak számára érdekes, hogy a madarak milyen jól látnak a víz felett és alatt. Azok a tengeri madarak, mint a csérák és sirályok, amelyek a felszínen táplálkoznak, vagy táplálékba merülnek, vörös olajcseppeket tartalmaznak a kúpokban és a retinában. Ez javítja a kontrasztot és élesíti a távoli látást, különösen ködös körülmények között. Azok a madarak, amelyeknek levegő/víz határfelületen kell átnézniük, mélyebb színű karotinoid pigmenteket tartalmaznak az olajcseppekben, mint más fajok. Ez segít nekik megtalálni a rajrajokat, bár nem biztos, hogy azt a fitoplanktont látják, amelyen a halak táplálkoznak, vagy más etető madarakat.

Azoknál a madaraknál, amelyek víz alatt üldözik a halászatot, mint az aranyok és a búvárok, sokkal kevesebb vörös olajcsepp van, de speciális rugalmas lencséik vannak, és a lengető membránt kiegészítő lencseként használják. Ez nagyobb optikai elhelyezést tesz lehetővé a jó látáshoz levegőben és vízben. A kárókatonák vizuális elhelyezkedése nagyobb, 50 dioptriás, mint bármely más madáré, de a királylányokat tekintik a legjobb körkörös (levegő és víz) látásnak.

A Kormorán -fok

Phalacrocorax capensis    

Ez a faj a legelterjedtebb, és gyakran láthatjuk, hogy több ezer fős kavargó tömegben távozik. Ezek a madarak könnyen azonosíthatók a sárga torokfoltról, és kisebb méretűek, mint a másik két faj. 

Cape Cormorants False Bay

Fehér mellű kormorán

Phalacrocorax karbo

Ez Dél -Afrika legnagyobb kormoránja, és nagy fehér mell jellemzi. A közelebbi vizsgálat két gyönyörű sötétzöld szemet tár fel.

Számszerűen ez a kárókatona a legkevesebb a szigeten, és az egyetlen faj, amely nagyrészt táplálkozik a sziget körül. Nem meglepő, hogy a nagy fehér cápák leggyakrabban a madárfajokat is megtámadják, amelyek kóstoláskor a legtöbb esetben nemkívánatos étkezésként szabadítják fel.

white- breasted- cormorant-apexpredators.com

Fekete hátú kelp sirályok

Larus dominicanus

A Sziget gengsztereit gyakran látni fogják a szigeten vagy annak környékén. Vessen egy pillantást a Seal Island délnyugati végére, ahol májustól augusztusig nagy számban gyűlnek össze. Ez a „Galéria” elnevezésű terület a sirályok legjobb kilátópontja, hogy vigyázzon a ragadozó eseményekre, és nagy ragadozási időszakban akár 50 madár is látható itt.

Az érett madarak + 4 évesek a csőrükön piros ponttal jellemezhetők. A csibék lecsípik ezt a pontot, ami arra készteti a felnőtteket, hogy regurgitálják az ételt, amelyből aztán táplálkoznak.

2009 januárjában találtunk egy beteg felnőtt madarat, amely a part közelében sodródott. A madár lábán lévő gyűrűből kiderült, hogy 22 éves, és mindössze két kilométerre gyűrűzött attól, ahol megtaláltuk.    

Bank Kormorán

Pelagikus madarak

A Cape Point -i vizek Új -Zélanddal és Patagóniával együtt a legjobb helyek a földön, ahol a szárazföldi egynapos kirándulás során látni lehet a nagy nyílt óceáni madarakat. Amíg várunk a cápákra, nagyszerű esélye lesz arra, hogy sok ilyen madarat közelről megnézzen.

A Cape Point tápanyagban gazdag vizei alkalmanként nem kevesebb, mint 7 albatroszfajt láthatnak egyetlen kiránduláson, bár 3-4 normális. Ez a tömb három fajt tartalmaz, a vándorló, az északi és a déli albatroszt, amelyek szárnyfesztávolsága a madarak közül a legnagyobb. A legnagyobb közülük a Wandering Albatross, amelynek szárnyfesztávolsága elérheti a megdöbbentő 3.6 méteres szélességet.

Napi kirándulásaink során gyakran vizsgáljuk a kereskedelmi vonóhálós halottak ébrenlétét, akik a munkahelyünk közelében dolgoznak. Ezek a csónakok vonszolják az óceánt egy olyan halfaj után, amelyet helyben szürke tőkehalként (Merluccius paradoxus) ismernek, és e hajók mosásakor az őszi és tavaszi hónapokban akár 8000 madár is látható, ez az egyik legnagyobb összejövetel a világon.

Sajnos, mint a hosszú bélés esetében, a vonóhálós túlerő nagy terhet ró a tengeri madarakra, és sok fajpopuláció zuhan a halászat következtében. Remélhetőleg a vonóhálók mögött tori vonalakat lát (a fő hálóhúzó kábelekről lehúzott vonalak), amelyek csökkentik a kábelekkel ütköző madarak mennyiségét.

Az albatroszok ezrei mellett rendszeresen látnak malacokat, nyíróvizeket, prionokat, sirályokat, szarkalábakat, szúnyogokat és számos ritkaságot és csavargót.

Valójában lehetősége lesz arra, hogy megnézze a világ legnagyobb szárnyfesztávú madarat, az albatroszt a vitathatatlanul legkisebb szárnyfesztávú tengeri madár, a Storm petrel mellett.

A madarak gyakran kevesebb, mint néhány méterre vannak, és ez kiváló lehetőség arra, hogy testközelből láthassák elképesztő alkalmazkodásukat ehhez az extrém környezethez.

A fajok sokféleségének változása nagymértékben függ az évszakoktól, ezért feltétlenül kérdezze meg előre, hogy melyik évszakban a legjobb a különleges madár megtekintése.

Fókasziget

fej-határ

 A Pecsét -sziget 400 m hosszú és 80 m széles, és nagyjából észak -déli irányban fekszik. Ez a sziget ad otthont Afrika legnagyobb szigethez kötött fókatelepének, amely mintegy 64 000 Cape fur Peals fókát tartalmaz.

Cape Fur Peals

Arctocephalus pusillus pusillus

A fókák ezt a szigetet használják bázisnak és tenyésztőhelynek, és évente körülbelül 12 000 kölyök születik novemberben és decemberben. A kölyköket kilenc hónapig vagy tovább szoptatják, de már 5 hónapos kortól önállóan kezdenek táplálkozni, 7-8 hónap gyakoribbak.

A kifejlett hímek, vagy bikafókák nagy számban térnek vissza a szigetre, hogy minden évben szeptember/október környékén párosodjanak és telepítsenek területeket, majd röviddel a bábozás nagy része után december közepéig elmennek. Ezek a hatalmas fókák súlya meghaladhatja a 300 kg -ot, míg a nagy nőstények akár 75 kg -ot is elérhetnek.

Ironikus módon ez a legnagyobb szőrmefóka a pusillus tudományos nevet kapta, amint azt először kölyökről írták le. A pusillus azt jelenti, hogy kicsi. Születéskor körülbelül 5-7 kg. A hímek 18, a nőstények 21 évig élhetnek. Általában a Hamis -öbölben 1 és 5 állat közötti csoportokban láthatók, de etetéskor nagy, 100 feletti hüvelyben lehetnek. A legtöbb ilyen pecsét Pecsét -szigetről származik, így sokkal többet fog látni, amikor megérkezünk a Szigetre. Gyakran indulnak el a sziget déli végéről jól szervezett csoportokban. A szigeten feltétlenül figyeljen a karcoló fókákra. Ezek a fókák valójában bolhákkal rendelkeznek, amelyek bosszantóan mozognak a szőrükben. A szőrme alatt légréteg van, amely taszítja a vizet, de meleg vízzáró otthont is ad a bolháknak. Ha nem látogattak meg minket a helyi fókák a kikötőben, figyeljen az úton.

Képgaléria

galéria-határ